Juilliard Street Residence

BOULDER, COLORADO

Renovation / Addition

This project added a second story and completely renovated the main level of a south Boulder ranch house.  The existing plan had an awkwardly located kitchen that faced the street and interfered with the house's entry.  

Extraordinarily challenged by the City of Boulder's Solar Shadow ordinance, the second story had to be added to the center and slightly in front of the main level of the house.  By extending the stair up to the second story, we created a vertical element that grounded the addition and linked the main level.  A series of flat roofs created upper decks and terraces that capture the panoramic western views.

Before

Before

After

After

During Construction

During Construction

 

Architect: M. Gerwing Architects and ACI Design:Build

Construction Manager: ACI Design:Build

Structural Engineer: Gebau

Interior cabinetry: Laak Woodworks

 

Portfolio Category:  Smaller Renovations & Additions 


ALL PORTFOLIO CATEGORIES