Spruce Court Condo 1

BOULDER, COLORADO

Renovation

This project is a complete interior renovation of a 1970′s condominium in Boulder, Colorado.  A series of small, dark spaces separated by strange and ineffective light shafts was opened up to make a coherent, unified space that expressed the owner’s live/work lifestyle.

 stair with resin panels

stair with resin panels

 resin panels

resin panels

 

Relocating the stair into the space of the light shafts, the design brings light down into the middle of the house while simultaneously creating a mediator between the office and living spaces. The opened/closed sections of the stair alternately reveal and conceal the work and living spaces to each other.

Created with a number of clear, translucent and opaque resin panels, the stair is both the vehicle for the procession between living and working and the mediator between the two zones of the house.

 Master Bedroom

Master Bedroom

 Master Bathroom

Master Bathroom

 plans

plans

 Dining Room

Dining Room

 Living Room

Living Room

 Kitchen bar

Kitchen bar

Kitchen, Spruce Court condo 1, by M. Gerwing Architects, Boulder, Colorado
 

Architect: designed by Mark Gerwing as Principal at Arcadea with Amy Kirtland

Interior Furnishings: Ulla Lange Design

Contractor: Purlin Construction

Structural Engineer: Nicols & Associates

 

Portfolio Category:  Smaller Renovations & Additions 


ALL PORTFOLIO CATEGORIES