data-layout-label="Header Content: Boulder Architecture Firm - Boulder Architects "
 

Stanford Avenue Addition

Boulder, COLORADO

Renovation and Addition

This project is a partial second-story addition to a mid-century modern ranch house in South Boulder. The zoning for the property required the addition be located on the far edge of the existing single-story. Two “towers” were created to balance the house back to the center. Each tower houses the moments of transition - the entry and new stair.

new stair tower

new stair tower

The new stair has a syncopated rhythm of tile and wood stair treads, making a dramatic and intentional transition from the private master suite to the more public living areas on the first floor.

The new entry is located between the two towers and allows for views to the street while maintaining privacy through the house.

stair panels

stair panels

 

Architect: M. Gerwing Architects

Contractor:  ACI design/build

Structural Engineer: Gebau

Interior Cabinetry: Laak Woodworks

 

Portfolio Category:  Smaller Renovations & Additions 


All Portfolio Categories