data-layout-label="Header Content: Boulder Architecture Firm - Boulder Architects "

Spruce Court II

This project is a full interior renovation of a condominium unit in west Boulder, Colorado with an identical "before" plan as the Spruce Court I project.  The dark interior and awkward stair were replaced in a similar fashion as that other project, but the client's lifestyles made for two very different projects.

For this project for a retired couple, issues of privacy dictated a design that allowed the stair to have multiple, sliding louver panels to modulate the public/private spectrum as well as to craft the amount of sunlight penetrating the upper and lower rooms.

The blue stair became a kind of lantern to reflect light as well as the basic organizing element of the whole house.

Designed by M. Gerwing Architects

Mark Gerwing, Project Architect

Builder:  Cottonwood Custom Builders