data-layout-label="Header Content: Boulder Architecture Firm - Boulder Architects "

author-illustrator studio construction progress

We are making good progress on the construction of a new studio in Boulder, Colorado for a couple who are artists, illustrators and authors of children's books.

The project greatly increases the size of their existing studio and adds a second-level loft space.  The original studio was a dark, poorly-constructed structure and it was awkwardly attached to their 1880's Second Empire house.  Our new work involves creating a new studio that looks primarily to the west to take advantage of the deep space of their richly landscaped property.  The link to the old house is created by a small hall whose eastern face is pulled back from the older house's front porch to allow the old house to have a more complete expression.  This little reveal between the old and new is a small example of the project's attempt to create a positive dialogue between the old and new.  The studio's size and position required us to make a building that might "compete" with the older house.  Rather than fight with that formal issue, we used this potential problem as the central narrative for the project.

More updates to come as the construction progresses.

Builder:  Cottonwood Custom Builders